måndag 9 augusti 2010

Good Eats

Så.

Kom tillbaka till LA igår. Vi bor på ett hyggligt hotell i Redondo Beach och har marinan direkt utanför hotellet. Lämnade bilen på valet parking och installerade oss. Hotellet har egen tvättstuga så det blir perfekt att tvätta upp lite gamla paltor. Tog sen två timmar vid poolen innan vi styrde kosan mot Long Beach där Karin och Ben bor.

Mötte upp dem och käkade middag ihop på Lucille's - en alldeles förträfflig BBQ-restaurang i Long Beach. Blev ribs igår igen - alldeles perfekta. Visade sig att Ben också var oerhört BBQ-intresserad och nu såg fram emot att i princip få BBQ:a varje dag i sin garden i det hus de precis har köpt - men ännu inte flyttat in i.

Bestämde träff för dagens strand-dag och åkte sen hem för att imorse åka tillbaka till Long Beach igen. Där har vi tillbringat hela dagen på stranden och Ben försökte lära mig och Agnes grundtekniken för hur man surfar. Dock utan vågor idag.

Svårt som fasen om någon frågar mig. Agnes lyckades lära sig komma upp i ganska bra stående position, men jag klarade inte balansen ens i knästående.

Det blir enklare i morgon när vi testar i vågor sa Ben (som är inbiten surfare och kollar både tidvatten och våghöjd i sin surf-app i sin iPhone). Vete fasen om jag tror det, men han hävdar att balansen kommer lättare när man har fart på brädhelsiket.

Problemet inför morgondagen är att det nu är parningstid för stingrockorna som går in mot stranden i vågbryten och sen lägger sig i sanden på grunt vatten. Man ska inte trampa på de små sötnosarna. Det är inte helt hälsosamt. Men vi har fått tips om att man skall "shuffle your feet", för då skall de ge sig iväg. Fan tro't.

Nåväl, går inte banga ur nu - bara att paddla ut till de stora bryten så att man får uppleva att surfa "in the green room".

När vi körde genom Palm Springs igår körde vi genom kilometervis med vindkraftverk. Det var tusentals. Och det var inte vackert.

Poolen på vår takterass

Utsikt från vårt hotell

Japp

Agnes, Karin och Ben på Lucille's igår

Strand-dag idag på Long Beach

Lugnet före stora vågorna imorgon

Ben instruerar Agnes grundteknik för att surfa

Jag har fått lära mig hur man håller en bräda så att den inte välter


Ocean drive i Long Beach

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar