onsdag 11 augusti 2010

Endless Summer

Det var väl inte som i den klassiska surf-filmen, men vi gjorde en hel del tappra försök i meterhöga vågor i Long Beach. Kom upp i knästående på brädan några gånger men att ta sig upp till stående var riktigt svårt. Men riktigt häftigt, även liggande på brädan.

Lite scary med stingrockorna som nu har parningstid och söker sig in på grunt vatten och lägger sig nästan osynliga på botten. Vi klarade oss, men en tjej blev stucken precis när vi var på väg att lämna. Dock inga "men in grey suits", dvs hajar. Lyckades på något sätt dock slå i ett revben, så nu har jag skitont så fort jag hostar eller nyser.

Seneftermiddagen ägnade vi åt shopping. Jag besökte en Apple Store och handlade lite åt mina kollegor och Ella besökte en "Build a Bear Workshop" i en timme och skapade sin egen teddybear som heter Freddie.

Köpte också en Flip-camera, en mobiltelefonstor videokamera med HD-upplösning. Kul leksak. Agnes, Martina och Karin shoppade ett par timmar på sitt håll innan vi alla sammanstrålade tillsammans med Ben och gick på Kinakrog och åt en jättemiddag som avslutning på vårt tre dagars umgänge.

Familjen Söderberg checkade imorse ut från vårt hotell i Redondo Beach och körde Pacific Coast Highway söderut mot San Clemente. Hotellpriserna där var dock helt hutlösa så vi hamnade i Dana Point, där de var aningens lägre, och tog in här. En timme vid poolen och sen en sen picknick nere på stranden och kollade in surfarna där.

I morgon också slappardag och på torsdag ger vi oss in i getingboet på Disneyland. Återvänder fredag till Redondo Beach för ett par nätter där innan vi flyger hem på måndag morgon.

Strax före vi kastade oss i med våra long boards

Vågorna ser inte så höga ut men det var bra kraft i dem

Elak rocka som sticks med sin giftiga tagg på svansen om man trampar på den (fotot från Internet)

Jag och Ben trötta på Kinakrogen och efter vår 7-rättersmiddag

Avslutade eftermiddagen med sen picknick på stranden här i Dana Point. Blåste lite småkallt ikväll.

Lite vågskvalp



2 kommentarer: