lördag 23 maj 2009

Okej

Drygt fyra timmar tills gästerna kommer. Bl a Kock-Jonas med familj. Martina och jag bestämde oss för grekisk buffé. Passar bra. Martina och jag är grekofiler och Jonas pappa bor på Kreta.

Så.

Svårt att avgöra om matlagningsångesten har släppt. Men:

Grekisk sallad - under kontroll, skall bara hackas, skivas och blandas. Inga svårigheter
Tzatziki - skall läggas på avrinning så fort Martina kommer hem med kaffefilter - annars under kontroll.
Aubergine - ligger redo att skivas upp och stekas i olja
Bröd - bakat och inslaget i väntan på uppskärning - fick jäsa i kylen i natt.
Souvlaki på fläskfilet. Ligger i sin marinad. Bara att spetta upp och grilla.
Souvlaki på lammfärs. Blandad och formad. Kommer att bli riktigt lysande, Färdig att grilla.
Scampi i tomatsås och feta. Scampin tinas i kylskåpet just nu. Tomatsås med ingridenser görs strax innan tillagning och servering. Min stjärnanisolja ligger på preparering fortfarande. Tar lång tid innan oljan tar smak.
Oliver - check!
Rosévin - 35 (degrees) South Wild Ferment Rosé 2008 - står på kylning, skall dra korken om en stund.
Öl - Red Stripe. Inte grekiskt men väl från Jamaica. Passar utmärkt till lite smakrikare mat.

Nu. Dags att dammsuga!


1 kommentar: