Så.
Svårt att avgöra om matlagningsångesten har släppt. Men:
Grekisk sallad - under kontroll, skall bara hackas, skivas och blandas. Inga svårigheter
Tzatziki - skall läggas på avrinning så fort Martina kommer hem med kaffefilter - annars under kontroll.
Aubergine - ligger redo att skivas upp och stekas i olja
Bröd - bakat och inslaget i väntan på uppskärning - fick jäsa i kylen i natt.
Souvlaki på fläskfilet. Ligger i sin marinad. Bara att spetta upp och grilla.
Souvlaki på lammfärs. Blandad och formad. Kommer att bli riktigt lysande, Färdig att grilla.
Scampi i tomatsås och feta. Scampin tinas i kylskåpet just nu. Tomatsås med ingridenser görs strax innan tillagning och servering. Min stjärnanisolja ligger på preparering fortfarande. Tar lång tid innan oljan tar smak.
Oliver - check!
Rosévin - 35 (degrees) South Wild Ferment Rosé 2008 - står på kylning, skall dra korken om en stund.
Öl - Red Stripe. Inte grekiskt men väl från Jamaica. Passar utmärkt till lite smakrikare mat.
Nu. Dags att dammsuga!
dreggel
SvaraRadera