torsdag 5 augusti 2010

What happens in Vegas...

...is beeing immortalized on this blog.

Jaa, så är det. Här hemlighålls ingenting. Detta är den mest transparenta sidan på hela Internet.

Var aningens anti mot Las Vegas efter vårt förra besök här för 17 år sen (ja tänk vad tiden går). Men den känslan kom på skam ganska omgående. Las Vegas är förvisso ett enda stort gigantiskt casino, brötigt och med mycket dunkadunkamusik, men det är lite speciellt på nåt egenartat sätt ändå.

Allt är gigantiskt stort i Las Vegas, med betoning på gigantiskt. Och på stort. Och varmt. Skall samtidigt passa på att rätta ett tidigare påstående på denna sida: vårt hotell är bara det näst största i världen, The Venetian lite längre upp på the Strip är störst. Typiskt.

Vi har haft 40 grader C under våra dagar där - en pressande värme som innebar att både jag och Martina klarade max 10 min i solstolen och solen innan det var totalt nödvändigt att sänka oss i någon av poolerna. Men värmen tvingade t o m mig att frångå mitt tonårssolande och faktiskt smörja in mig med lite solskyddsfaktor istället för bronzer.

Att kliva ut från det luftkonditionerade hotellet, ut på gatan, är som att kliva in i en bastu där möjligen en liten fläkt blåser varmluft på en. Sjukt varmt - men ingen av oss klagar vis av den sinnesstämning som lätt präglar oss i februari när bilrutehelvetet skall göras rent från Kung Bores intorkade andedräkt.

Nåväl, imorse lämnade vi Vegas och begav oss inåt landet. Nu skall vi ha ett par dagars bilåkande, lite på måfå sådär innan vi på lördag åter landar i Los Angeles. Först, och egentligen den enda, på kartans hållpunkter är Grand Canyon. Och just därför sitter vi nu på ett litet motellrum i Flagstaff i Arizona.

Här övernattar vi och imorgon har vi väl en sådär två timmar till Grand Canyon (har läst i en bok att det är i en ödslig liten stuga långt in i själva canyonen som Elvis bor nuförtiden. Där sitter han på verandan och lirar gitarr. Skall se om vi kan se honom i kikare imorgon).

Här har vi också inhandlat en ny stor resväska, för all shopping innebär att vi inte får plats med våra saker i det bagage vi hade från början.

Nu time for bed.

Vy från min solstol igår

Kidsen under gårdagens lunch

När termometern visar 40 grader i skuggan är det hyggligt varmt att ligga och sola direkt i solen får jag nog lov att erkänna.

Ella och Agnes inne på hotellet New York New York, där man bland annat byggt upp Statue of Liberty i Jellybeans. Only in America.

Och inne i hotellet har man byggt upp en miniatyrstad av New York. Rätt häftigt faktiskt.

Hmm, ok - förmodligen bara jag och en eller två till som jag känner som är intresserade av en bild på styckdetaljer från nötdjur. Men jag var bara tvungen att ta fram min iPhone...

Inomhus i en galleria. Fick faktiskt lite utomhuskänsla inomhus

Lätt att köra bil i USA, särskilt som våra första 10 mil in i Arizona var komplett spikraka. Inte en kurva på 100 km drygt.

Ella i vår pyttelilla pool vid vårt motell i Flagstaff


Vår bil parkerad nedanför vårt rum (dörren till höger).

1 kommentar: