tisdag 3 augusti 2010

Världens största hotell

Gårdagkvällen avslutades med packning och att tjejerna tog varsitt kvällsdopp i polen på hotellet. I morse checkade vi ut tidigt, tankade upp bilen och satte fart mot Las Vegas. Bra väg och helt ok med trafik.

Anlände Las Vegas vid 14-tiden och checkade in på världens största hotell: MGM Grand, som har 5960 rum. Hotellet rymmer hur många restauranger, butiker, upplevelsecenter, lejonboende, konferensrum, barer, teatrar, weddingchappels och annat som helst. Åsså casino förstås.

I Las Vegas är det 100 gr Fahrenheit, vilket är nästan 40 grader Celsius. Det fina i kråksången är dock att det är en torr värme utan någon egentlig luftfuktighet, vilket gör att man slipper svetten som rinner och får istället en varm filt som sveper om en.

Tillbringade en stund på hotellets lika gigantiska poolområde. Stenbeläggningen på marken var så fruktansvärt varm att det inte gick att gå barfota där.

Middagen käkade vi en av hotellets restauranger som serverade en "Grand Buffet". Gjorde ett tappert försök att leva upp till det gamla ordstävet från Martin Luthers dagar: Hellre spräcka en tarm än låta krögaren tjäna en krona.

Sen ut på stan en stund, där vi (läs Ella) bl a nogsamt tittade på varje liten sak i den 4 våningar höga M&M-affären. Promenerade på The Strip en bit innan vi vände tillbaka till hotellet.


The pool in Hollywood. Agnes och Ella tar sig ett kvällsdopp.

På väg genom Californian Desert

Vårt - och världens största - hotell.

Förmodligen världens största lobby också.

Del av poolområdet med utsikt mot baksidan av hotellet.

Martina och Ella i strömmen

Inte roligaste utsikten från vårt fönster på 25:e våningen

Fattar inte hur folk kan tycka det är kul att stoppa mynt i såna här maskiner?

Vårt grannhotell New York New York, bl a med värsta berg- och dalbanan på länge.

The Strip


Neonreklam för vårt hotell

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar