lördag 25 april 2009

Lördagmiddag

Sommarvärme på riktigt idag. Vitt vin på altanen och lite slow cooking (ingen särskild matlagningskonst, mest att jag skurit, hackat och rört under lite fler timmar än normalt - men det är rätt skönt att pilla lite sakta så där) på eftermiddagen idag.

Ella och jag har dansat styrdans (med ett och annat snurrinslag typ bugg eller nåt sånt) till Freddie Wadling på altanen i eftermiddag. Skall fråga om hon vill anmäla oss båda till Let's Dance nästa säsong. Vi kommer att bli förhandsfavoriter.

Martina och jag har nu bestämt oss för att det är så här vi skall leva resten av vårt liv. I varmt väder. Sol, ljumma vindar och sen lite hav (vilket vi iofs inte har här och just nu), nygrillad fisk eller några lammkotletter på grillen och rätt mycket mañana. Passar oss finfint.

Och så en hygglig vinkällare.

Kräver dock möjligen något mer än att bo i Trollbäcken...


Sallad och dip - kalvfiléerna ville inte vara med på bild

Lördagens solskensmeny blir kalvfiléer från grillen, sallad på vita elefantbönor, solmogna småtomater, spenat, ruccola och crispsallad, fetaost, paprika och en Tahinidip med lite Nanbröd som skall få svettas några sekunder på grillgallret.

Till detta en nyhet från bolaget: ArtHouse Viognier/Chenin Blanc/Sauvignon Blanc 2008. En rackans trevlig sydafrikan.

Och denna eftermiddag ackompanjerar bl a Raphael Saadiq och hans senaste skiva "The way I see it". Helt ny platta som kom för 14 dagar sen, men som skulle kunna ha varit en hemlig skattgömma i Berry Gordy Jr:s gamla Tamla Records/Motown-arkiv. Temptations skulle ha varit avundsjuka.

This is how life is ment to be.



Kvällens måltid i detaljerad form:

Tahinidip
1 dl Tahini sesampasta
1 dl rostade sesamfrön
2 vitlöksklyftor
1 citron, saft och skal
2 tsk Sambal Oelek
1,5 tsk salt
Färsk koriander -typ nästan halv kruka
1 dl creme fraiche

Gucka ihop allt och doppa grillat nan-bröd.

Sallad på småtomater, vita bönor och en del olika gröna växter
Crispsallad
Halv kruka färsk basilika
Halv kruka färsk oregano
Babyspenat
Ruccola
Feta
Småtomater
Vita elefantbönor - avsköljda
Finhackad röd parika
Vinegrette på charlottenlök, salt, svpeppar, olivolja och vit balsamvinäger

Bara att blanda ihop allt - tomaterna går i sist.

Kött
Kalvfiléer marinerade i koriander, lite curry och oregano
Snabbt på gillen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar