söndag 8 november 2009

Sanlúcar de Barrameda

Sanlúcar är en liten stad på den spanska atlantkusten. Där gör de en mycket bra Manzanilla, torr vit sherry, som är basen i Pluras kyckling från Sanlúcar de Barrameda.

Det var lördagsmiddagen hemma hos Medelhavsfamiljen Söderberg i Trollbäcken.

Fräs kyckling i olivolja
Tillsätt 4-6 finhackade vitlöksklyftor (inte pressade för Guds skull)
Jag la till två bananschalotten (stod inte i receptet men schallottenlök ska man ha till allt)
Och sen en helt nedhackad kruka persilja
Slå på 2 deciliter manzanilla (La Guita - finns på bolaget) och låt koka under lock i sisådär 20 minuter
Jag hällde på lite soja istället för salt och sen lite mer sherry.

Ät och doppa bondbröd (helst med mycket hål i) i sherrysåsen.

Excellent. Himlen eller Medelhavet. Bara att välja.

Och inte bara för att det är Pluras recept.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar