söndag 15 november 2009

An der schönen blauen Donau

Kollegan Olsén och jag satte oss tidigt tidigt i torsdags morse i ett plan med riktning mot München. Bytte till buss för vidare färd mot Ingolstadt vid den sköna blåa Donau (som mest var tråkigt grå denna dag) för ett besök på Audi-fabriken.

Här tillverkas en mycket stor del av alla Audibilar som rullar omkring på världens alla vägar - och hade vi varit här ett par dagar senare så hade jag kanske sprungit förbi min nya bil som kommer upp på produktionsbandet denna vecka.

Fabriksbesöket var oerhört imponerande. Eftersom jag är lite logistiknörd så var det omöjligt att inte bli hänförd av hur logistiken kring tillverkningen ett par tusen bilar varje dygn går till. Fler än 2000 robotar och över 30.000 anställda tillverkar närmare 3000 bilar per varje 24 timmar. Och då är varje bil helt individuell.

Vi hann också med en sväng i Audi-museet och här fanns såklart fina dyrgripar och historiska rariteter från alla tider då människan låtit sig framföras bakom en ratt och på 4 hjul. Men kombinationen bilar och museum är inte min stora sak här i livet.

Nåväl, vi hann med en del lekamlig spis också och även om Tyskland inte är världens matmecka så är det ju aldrig fel med en schnitzel eller några små bratwürstl mit sauerkraut.

Så det blev både och...

Funderade på hur det skulle vara att arbeta som fönsterputsare i Ingolstadt. Detta är bara en av alla stora byggnader helt i glas.

Kollegan såg lite misstänksam ut när han anlände till Ingolstadt

Det är alltid rätt med en schnitzel mit kartofelzalat och en Löwenbrau. Dagens lunch i Audifabriken.

Danne framför en Audi modell äldre

Det här var säkert en snygg modell när det begav sig en gång i tiden. Från 1977.

Och en modell från några år senare; 1984

Utlämningshallen i Ingolstad. Lite större än utlämningshallen på Audi Hammarby

Tysklands andra bidrag till världens matkulturarv: Bratwürstl mit sauerkraut und senf.

Kollegan får i sig lite mat han också

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar